onsdag 24. februar 2016

Hermitage

Dette er siste flight i Vitis-smakingen av Nord-Rhône viner 24. januar 2016. (Bildet: Cellartracker.com)

En gang var viner fra Hermitage like dyre, eller dyrere, enn de beste vinene fra Bordeaux. I årenes løp har flere gode venner servert godt moden Hermitage fra gode produsenter. De har nesten uten unntak vært fabelaktige. Av og til lurer jeg på hvorfor jeg ikke har mer av dette slaget i kjelleren. Et svar kan være at for meg blir disse vinene til meget god moden vin, men uten en tydelig avsenderadresse. Det er klarere at Bordeaux, Barolo og Burgund er opprinnelsen til modne viner derfra. Men det er kanskje bare min manglende erfaring eller skarpsindighet?

Yann Chave Hermitage Rouvre 2007
Avslepet, moden, harmonisk og lekker. Erfarne og skjerpede smakere kan kanskje gjette at dette er Syrah, men åpenbart er det ikke.

Chave Hermitage Farconnet 2007
Ganske så lik vinen over, men i en kjøligere stil. En alternativ måte å si det på, er at den er "spissere". Mer tannisk og med en mer tydelig duftprofil. Laget på innkjøpte druer.

Chave Hermitage 2007
Allerede integrert og harmonisk. Solid, flott og med myke tanniner. Meget god allerede, altså, men har også mye å gå på i kjelleren.

Jaboulet Hermitage La Petite Chapelle 2004
Mye eik og bålrøyk. Også i munnen skjemmer eika. Også duft av gummi. Sørgelige saker.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...