fredag 12. februar 2016

Condrieu

Gaillard Condrieu L'Octroi 2012
Lys strågul, duft av mango og lychée, snev av appelsinskall? Også noe sødme på duften, og ved andre gangs smaking vil jeg sette sukkerbrød (eller brioche) som navn på denne. Kanskje mangoterte? Ikke at jeg har smakt noe slikt, men duften av et slikt bakverk ville nok kommet noe i nærheten av denne vinen. Lekker vin på duft, men den blir noe "løs" i smaken, og kort i ettersmaken.

André Perret Condrieu "Chery" 2010
Lysere og mindre aromatisk enn vinen over. På duft er det mer mango og lim (ja, "lim" og ikke "Lime"). I munnen er den litt alkoholisk "hot", og biter seg fast og svir. Det er fint at Condrieu ikke bare er aromatisk og syresvak, men balansen i denne vinen er ikke helt bra.

Smakt i Vitis Bergensis med tema Nord-Rhône 24.1.2016.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...