lørdag 28. februar 2015

Kjellerviner i februar

Det ble et meget moderat uttak fra kjelleren i februar. To meget generøse invitasjoner og et fravær grunnet reise gjorde sitt til at anledningene ble færre.

2004 Weingut Keller Riesling von der Fels
Som mange andre viner fra denne årgangen - omtrent i hele Nord-Europa - har denne vinen vært et trangt og ikke særlig sjarmerende sted. Noen skrev at alle hvitviner smakte som Sauvignon Blanc. Nå har denne blitt mye bedre. Fremdeles på den friske og stramme siden, men på en helt annen måte enn før. Hvite blomster, kalk og sitrus. Det er hovedpreget. Og etter som temperaturen øker i glasset blir det mer blomster - men uten at det lineære preget blir svekket på noe vis.

Gjenkjøp? - Ja, faktisk.


2001 Fattoria Selvapiana Chianti Rùfina Riserva Bucerchiale

Jeg tok fram en annen flaske samtidig med denne siden jeg ikke hadde så stor tro på den. Det slo til: den var korket. Det kjente jeg fra det øyeblikket kapselen kom av. 1999-årgangen av denne har vært en lang lidelseshistorie for min del. Det er jo heller ikke mulig å få pengene tilbake når vinen har vært i mitt eie i mer enn fem år. Av de fem  Bucerchialene jeg har åpnet så langt, har en vært god. Da blir det svært dyr vin.

Gjenkjøp? - Ikke på vilkår!

2001 Massolino Barolo
Flott vin, med dyp farge fremdeles, og kirsebær i tillegg til tjære og jord. Solid kjerne i denne vinen, og brukbar lengde er det også.

Gjenkjøp? - Ja.

2007 Domaine Huet Vouvray Demi-Sec Le Haut-Lieu
Da denne vinen først kom i mars 2010 kjøpte jeg mange av den og har drukket et par, men det er nå den begynner å finne sin form. Restsukkeret har blitt integrert, og vinen blir mer sammensatt og interessant. Fargen har blitt mer gyllen, og på duft har det kommet til elementer av lakris, blomster og honning, og litt lammeull har det alltid vært. Super vin!

Gjenkjøp? - Helt klart! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...