tirsdag 3. februar 2015

Oversjøisk

Nå begynner det å tære på forrådet av overskrifter. Noen av de siste notatene fra forrige polsmaking skal plasseres, og disse fire har det til felles at de ikke er fra Europa. Det blir for råflott å poste ett notat om gangen, så disse får søke sitt publikum i samlet tropp.

Innocent Bystander Victoria Moscato 2014 kr. 120

Musserende vin fra down under med meget spesiell duft: lyng og syltet frukt. I munnen virker den å ha tanniner, men moussen er fin og den har bra sødme. Spesiell vin som gjerne må prøves - det er slikt som utvider horisonten. 

Dufter rå potet og røde bær. Særpreget og meget spesiell vin. Må også prøves! Sjenerte Luke Lambert er en stjerne blant Australias terroir-orienterte mini-produsenter. 

Luke Lambert Chardonnay 2012 kr. 271
Denne vinen er tydeligvis utsolgt - i alle fall var det ikke noe å finne på polets sider. Mine notater tyder på at det var en ganske så typisk Chardonnay. Litt reduktiv - noe vi også kjenner fra sentralburgund. Solid frukt og struktur, men likevel i en elegant stil. 

Byron Santa Barbara Pinot Noir 2012 kr. 245

Dufter litt krutt. Fin stil, noe i retning naturvin her, men i stilen er den rundere og snillere (lavere syre?) enn vi er kjent med fra sentralburgund. Der er jo prisene ganske så hinsides etter hvert, så dette kan det være verdt å prøve. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...