onsdag 25. februar 2015

To champagner og en Montrachet

Palmer Blanc de Blancs 2008
Denne kom på bordet i samme omgang som eldre og mer meriterte champagner, og den stakk seg derfor ut. Den fremstår som fersk. Svært intens duft av hvite blomster og friske bær, og syren er heftig. Det kan godt være et 2008-trekk, men jeg har ikke smakt så mange viner fra denne årgangen i champagne ennå.

Jerome Prevost La Closerie Les Beguines NV
Spiss duft av mango og lime, dertil litt tjære og epler. Stålsyre men litt smak av tre - uten at det nødvendigvis er noe fatpreg i det. Udosert og 100% Pinot Meunier.

Lafon Montrachet Grand Cru 1999
Løkskall på farge - et av de ytre lagene. På duft er den medisinal og (vel, det er ingen hyggelig måte å si dette på:) oksidert. Under dette fornemmer man fylde, fedme og intensitet, men oksideringen er ikke et modningspreg. Sørgelig - det var min første Montrachet. Kanskje også den siste. Hvem vet.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...