fredag 6. februar 2015

Ymse italiensk

Nå er det endelig snart tomt for notater fra smakingen i Grieghallen i oktober, men her kommer det en restkategori på røde italienere.

Le Fraghe Bardolino 2013 kr. 136

Dufter frisk rødbærfrukt, i munnen merker man god substans i mellompartiet, men ettersmaken blir litt for kort til at jeg vil slippe superlativene løs for denne vinen som finnes på mange pol landet rundt.

Dufter krekling, og sitter godt i munnen som en skikkelig matvin skal gjøre, og har en friskhet inn i den lange ettersmaken som lover meget godt. Stiller i klassen "naturvin", men uten å bli ekstrem. Vinen har samme pris som den over, er klart bedre, men det er bare polet på Dombås som har tatt den inn. 

Dufter nydelig av røyk, krekling og bjørnebær. Her ligger vi nesten hundre kroner over vinene over, men så er vi også på et annet nivå på kvaliteten. I munnen biter denne Pignatello-vinen fra Sicilia godt fra seg uten at det blir ubehagelig - men den hører nok naturlig sammen med mat. Dette er en meget interessant vin som bare polet på Grünerløkka har tatt inn. 

(PS: om det på polets side står "Perricone" så er dette synonymt med "Pignatello". Det er samme druen. I denne sammenhengen. Også Barbera går for "Perricone" noen steder.)

2 kommentarer:

Pål sa...

Hei :) Ville bare stikke innom for å si at jeg liker bloggen din, og deler mange tanker og interesser. Ta gjerne en titt på min blogg også http://palskog.blogspot.no/
Det er kjekt å finne blogger skrevet av menn, for kvinnene og rosabloggene er i overtall syns jeg :D

Ole Martin Skilleås sa...

Tusen takk for det! Av og til lurer jeg på hvorfor jeg bruker så mye tid på å oppdatere en blogg annenhver dag, så da er det godt å bli eksplisitt minnet på at noen setter pris på den!

Blogging er jo "ut", og det er vel bare fjasete interiør- og moteblogger som gjør noe av seg. Men jeg holder på fremdeles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...