mandag 9. februar 2015

Gewurztraminer og Muscat fra Alsace

Boxler Gewurztraminer Brand 2005
Dufter sukat og har et snev av malingsspann. I munnen er den lekker, og syren er OK til Gewurztraminer å være. Men ettersmaken er i korteste laget.

Trimbach Gewurztraminer Seigneurs de Riebeaupierre 2001
Dufter litt reduksjon (mest svovel), ganske så stum på nesen, bra viskøsitet og tyngde i munnen, men likevel ganske så anonym. Faktisk ganske så lukket. Denne vinen hadde jeg ventet meg atskillig mer av.

Burn Gewurztraminer Goldert Clos St. Imer 2009
Dufter rosevann og moden norsk pære. Dette er den mest syresvake av disse tre. Løs munnfølelse, og den henger rett og slett ikke godt sammen. Rett og slett godt under pari.

Burn Muscat Goldert Clos St. Imer 2009
Denne vinmarken skal være spesielt gunstig for Muscat, og produsenten har mye å rette opp etter den forrige vinen. Denne er svært lys på fargen, den dufter konfektrosiner (i trekantesker - fra Spania), i munnen er den tørr men som Muscatviner flest gir den forventninger om en søtere frukt enn det den gir. Likevel, også her er det for lite syre til å holde spensten oppe. Det kan være årgangen også. (Bildet: "La Verité dans le Vin")

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...