tirsdag 24. februar 2015

Tre modne champagner

Henriot 1996
Denne ble servert blindt, og som den eneste plukket jeg årgangen med en gang på syren. Ut over det hadde jeg ikke noe å bidra med. Jeg la meg rolig ned på laurbærene. På fargen har den kommet et godt stykke ut i løkskallene. Kanskje ikke det ytterste, men ganske nær. I munnen har den både bitterhet og karamell, og meget god lengde på de før omtalte syrene. Flott vin i en moden og rik stil. 

Bollinger Vielles Vignes de Françaises 1990
Sjelden vin med blanc de noirs fra upodede vinstokker i to parseller i Aÿ. Fargen er av det ytre skallet på løken, moussen er fin - særlig alderen tatt i betraktning, duft av litt kaffe, autolyse og sitrus. Som mange andre riktig store viner er den både rik og frisk. Den har en utrolig lang ettersmak og etteravtrykk i munnen. En virkelig herlig vin. 

Bollinger RD 1988
Frisk, ung, med litt rødskjær i fargen. Lite rik til Bollinger å være, og svært syrerik. Men jo lenger den står i glasset, jo bedre blir den. Det er vanskelig ikke å skrive "super", "fantastisk" og lignende i et smaksnotat som dette. Du hildrande du for en vin!. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...