tirsdag 14. januar 2014

Bullshit-beemerne dør ut

Det gjør visst også snorkeutgavene (ZZ), for nå vil Statens Vegvesen ha felles nummerserie for hele landet. (Foto: NRK) Høringsrunden er over om en uke, og de regner med at det nye opplegget kan rulles ut for hele landet i løpet av 2014.

Begrunnelsen er at firesifrede serier er nesten tomme i visse distrikter,  men det kan jo også ha hatt noe å si at snobber har skaffet seg skilter med BS (forkortelse for bullshit på engelsk) for lettere å kunne selge de dyre bilene sine i Bærum når de skiftet til nye. BS er derfor favoritten, og bullshit-ettellerannet er det jeg kaller slike biler som blir registrert i ett annet område enn der skilttypen holder til - som Bullshit-beemer (BMW), Bullshit-mærsje osv.

Her i Bergen, som har vederstyggeligheten SV som bokstavkombinasjon for tiden, har også ZZ-skilter grepet om seg. ZZZZZ er som kjent tegneserienes kode for snorkelyder. De får av meg forstavelsen snorke-ettellerannet (som snorke-beemer).

De som kjøper bil og krever slike skilter indikerer jo at de har kjøpt brukt bil og ikke ny siden den får bokstavene til et annet område enn der de bor. Kanskje det er omvendt snobberi, eller et ønske om å framstå som mer kjip (handler billig og brukt) enn de er?

Alt dette jåleriet blir det nå slutt på. Men frykt ikke: menneskets evne til å finne på tåpelige ting for å fremstå som bedre i andres øyne blir det nok ikke slutt på.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...