onsdag 4. desember 2013

Costantini - The Deliverance of Evil

Det er positivt i seg selv å finne underholdningslitteratur av høy klasse som ikke foregår i Storbritannia, USA eller Skandinavia.

Romanen foregår i all hovedsak i Roma. Først i 1982, og dernest i 2006. Miljøene omfatter blant annet Den Katolske Kirke, overklassen, underklassen, og immigranter. Samt politiet, naturlig nok.

Detektiven, Balistreri, møter vi både i ung og arrogant inkarnasjon i 1982, og som resignert og hakket klokere 24 år senere. Han vokste opp i Libya, og hadde en fortid som fascist. Costantino tar på denne måten anti-helten et hakk videre, for de færreste vil finne dette på noe vis sympatisk. Men det har sin forklaring, og Michele Balistreri er på sett og vis også en gåte. Ikke minst for han selv. Det hører også med til dette bildet at Costantini selv deler flere trekk med sin helt.

Mens Italia og Roma feirer seg selv som verdensmestre i fotball i 1982, blir en blendende vakker ung kvinne myrdet på grufullt vis. Hun arbeidet i Vatikanets boligavdeling, og Italias aristokrati er også innblandet. For Balistreri blir dette "the one that got away", og marerittet gjentar seg da Italia vinner igjen i 2006.

Det ble til tider vel mange personer å holde rede på, kanskje og boka kunne med fordel vært krympet med hundre eller kanskje to hundre av sine 640 sider. Det er også mulig at mine 10+ sider ved sengetid ikke er den optimale måten å tilegne seg boka på. Men intrigen er god, karakterene interessante, og atmosfæren uforlignelig.

Leseranmeldelsene på Amazon.co.uk er mer positive enn det jeg er. Dette er visst den første boka i en trilogi, så den store testen blir om jeg også kjøper den neste. Jeg er fristet....

Konklusjon - Anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...