torsdag 11. april 2013

Oppsamlingsheat

Det er til dels leeeenge siden jeg smakte disse vinene, men nå er det på tide å overlate papirene til resirkulering. Da er det like greit å samle viner som ikke har noe annet til felles - kanskje - enn at de ikke ble med i noen andre kategorier.

Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2009 (Zaccagnini) kr. 169,90
Fruktig i retning mørke bær, fast struktur men velbalansert - vanskelig å plassere. Kvalitetsvin uten den helt store individualiteten.

Domaine de Pergaud St-Julien en St-Alban Vieille Serine 2010 (Eric Texier) kr. 239,90
Dufter mest krekling og svarte oliven. Saftig stil med en kjølig fruktighet som særmerker både produsenten og årgangen på disse kantene. Kanskje litt for dyr, men en interessant vin.

Château Musar 2005 (Bekaa, Libanon) kr. 279,90
Fin duft med jordbær og dadler, litt bløt/saftig struktur, men det som skjemmer er et merkbart alko-blaff. Likevel er jo dette eksotisk og morsomt. Vin er ikke bare historie, det er også levende politikk.

Château Musar 1995 (Bekaa, Libanon) kr. 619,90
Denne flasken var ikke heldig. Det var mye jordbær på duften, men også en del kork (2,4,6 Tricloroanisol). Da blir det ikke noe særlig uansett.

Domaine Romaneaux-Destezet 2011 (Hervé Souhaut) kr. 249,90
Svært aromatisk vin der de florale elementene dominerer. Duften og den relativt lave syren får vinen til å framstå som søtere enn den er - for her er det bare et par prosent restsukker. Den har lang ettersmak, og er en svært interessant vin for alle de som er lei Chablis og alskens Riesling.

Denne vinens etikett får også pryde innlegget

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...