Notatene under ble postet på et lukket forum på Fjasboka i kveld av Rune Rake, og de publiseres her med hans fulle samtykke. Sammenhengen var denne: "Spiste middag på Oro i dag med formannen i Vinkelnerforeningen - tenkte å ta en flaske hos meg etterpå - endte i full katastrofe." (Sitatet er fra en melding han sendte meg - og etter notatene under å dømme var det ingen overdrivelse.)
Eldre vin er ekstremsport, og det er en sann fornøyelse å se en mann som bruker poengskalaen så fritt som her. Kos dåkker!
"Kveldens vinner ble 2008 Hjelm vingård rød cuvee fransk eg - servert blindt - kommer ikke fra et klassisk distrikt sa dansken på andre siden - riktig det - solbær og gummi på duft - blåbær og mocca i munnen - ikke av de mest kompliserte - noe sjokolade på finish (74)
1955 DRC La Tache med lavt fyll, men ok farge. Sexy nese dersom man jobber med løsemidler og har gjort det i 20 år uten avsug og maske - jordlig thinner med innslag av neglepolish - jordlig i munnen - brekningsfornemmelse (53)
1945 Ch. Margaux - svak aceton, humus og bringebærbrus uten bobler på "duft". Metallisk i munnen med hint av rød frukt - tørker noe på slutten av en ikke målbar finish. Hvorfor har jeg ikke noe J. P. Chenet stående? (62)
...
1952 Palmer - jordlig på "duft" med innslag av beis - en form for syntetiske kirsebær i munnen med knust stein og merkbar madeira - opptur denne. (65)
1955 Gruaud Larose - mocca, jord og og ekstremt overmodne kirsebær på duft. Syre i munnen med småkvalm sjokolade og knust stein. Fremstår sympatisk i denne forsamlingen (69)
1959 Lascombes - var lovende de første 30 sekundene - det har hendt de fleste - blant alle jordvinene i dag så tror jeg denne var svakt korket - hvor mye er vanskelig å si (58)
1955 Marques de Riscal Reserva - beis, thinner og aceton på "duft" - muligens den verste nesen i mitt liv. Tør man smake på dette? I munnen en kvalmende søtlig miks av sherry og madeira, bedervet kjøtt og gammel fisk. (53)
En takk til Danmark for kveldens vin."
1955 DRC La Tache med lavt fyll, men ok farge. Sexy nese dersom man jobber med løsemidler og har gjort det i 20 år uten avsug og maske - jordlig thinner med innslag av neglepolish - jordlig i munnen - brekningsfornemmelse (53)
1945 Ch. Margaux - svak aceton, humus og bringebærbrus uten bobler på "duft". Metallisk i munnen med hint av rød frukt - tørker noe på slutten av en ikke målbar finish. Hvorfor har jeg ikke noe J. P. Chenet stående? (62)
...
1952 Palmer - jordlig på "duft" med innslag av beis - en form for syntetiske kirsebær i munnen med knust stein og merkbar madeira - opptur denne. (65)
1955 Gruaud Larose - mocca, jord og og ekstremt overmodne kirsebær på duft. Syre i munnen med småkvalm sjokolade og knust stein. Fremstår sympatisk i denne forsamlingen (69)
1959 Lascombes - var lovende de første 30 sekundene - det har hendt de fleste - blant alle jordvinene i dag så tror jeg denne var svakt korket - hvor mye er vanskelig å si (58)
1955 Marques de Riscal Reserva - beis, thinner og aceton på "duft" - muligens den verste nesen i mitt liv. Tør man smake på dette? I munnen en kvalmende søtlig miks av sherry og madeira, bedervet kjøtt og gammel fisk. (53)
En takk til Danmark for kveldens vin."
Tusen takk igjen til Rune Rake!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar