tirsdag 23. november 2010

SN: Rød burgunder i Grieghallen

Etter en tids sykdom er det på tide å fylle på bloggen litt. Denne gangen med notater over røde burgundere jeg kom over på smakingen i Grieghallen 19. oktober. Bildet over er av råvaren, Pinot Noir.

Bourgogne Rouge 2008 (L. Muzar) kr. 155 (Kat 4)
Distinkt fiolpreget duft, overraskende godt grep. Saftig. Til denne prisen lar Bourgogne Rouge seg høre.

Mercurey Rouge 2007 (Juillot) kr. 179,90 (BU)
Fin duft av vanilje og rødfrukt. Lettdrikkelig til en grei pris, men vinen under er et mer seriøst forehavende i denne prisgruppen.

Chassagne-Montrachet Vielles Vignes 2008 (V. Girardin) kr. 189,90 (Kat 4)
Kanskje den beste rimelige burgunderen for tiden? Rødfrukt og litt vanilje, fyldig og saftig vin med godt grep i munnen. Denne har jeg i ettertid også drukket i heimen. Svært godt fornøyd med den - og anvendelig til mat. Det eneste jeg har å innvende er at den kanskje ikke er så druetypisk - men prisen er heller ikke burgundertypis - så det jävnar seg ut kan man säga.

Mercurey 1er Cru Clos Tonnerre 2007 (Juillot) kr. 199,90 (BU)
Denne er satt ned med 35 kroner i anledning 50års jubiléet. Dette er flotte greier til prisen. Seriøs vin, druetypisk med rødfrukt og fast munnfølelse. Skikkelige saker!

Volnay 2008 (Moestue) kr. 310 (BU)
Mer blomster på duft enn rødfrukter. Svært tannisk og trang - byr på lite. Vil trenge tid på å komme rundt. Fjorårsutgaven var mer tilgjengelig på samme tid.

Nuits-Saint-Georges Clos de Fourches 2008 (JF Mugnier) kr. 399 (BU)
Fruktig, saftig og aromatisk i retning jordbær. Balansert. Unkjent vinmark for meg - inntil nå.

Volnay 1er Cru 2008 (d'Angerville) kr. 410 (BU)
Typsik d'Angerville. Harmonisk, saftig og helt uten grove tanniner. God for årgangen. Mye mer tilgjengelig nå enn Moestues versjon. Frukten i 2008 kommer fra Mitans, Pitures, og Clos des Angles. I tidligere årganger har også frukt fra yngre vinstokker i mer høyt rangerte vinmarker vært med, men ikke dette år. Bør kunne utvikle seg bra i mange år.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos de la Marechale 2008 (JF Mugnier) kr. 598 (BU)
Igjen en vin som er overraskende tilgjengelig allerede. Den er fin, saftig og velbalansert. Min erfaring med vinmarken er at den ikke alltid er så tilgjengelig på dette stadiet - og 2008 har vært kjent som en vanskelig årgang med svært faste viner. Dette kan bli riktig bra - med tiden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Clos de Fourches er deklassifisert Marehale (unge stokker).

Odd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...