tirsdag 9. november 2010

SN: Weinert fra Argentina

Jeg har allerede skrevet notater på det jeg mente var Weinerts beste vin i Grieghallen 19. oktober, og her følger resten:

Weinert Pedro del Castillo Malbec 2008 kr. 99,90 (BU)
Fast og fruktig, godt grep i munnen. Ingen kompleks vin, men vil være utmerket følge til et bredt utvalg retter. Finnes på mange pol på Østlandet og særlig i Oslo. Flott til prisen!


Weinert Carrascal 2006 kr 125 (kat. 4)
Kategori 4 betyr at den finnes på mange pol landet over. Dufter fiol, mer klasse enn vinen over, og virker mer avslepet i munnen. Den er også mindre umiddelbar, og man kan lure på om den kanskje hadde hatt godt av litt tid på langs. Høy alkohol (14%), gjæret på 28 grader med temperaturkontroll, og lagret i store fat i to hele år før tapning. 35% Cabernet Sauvignon, 35% Malbec og 30% Merlot - det sa i alle fall vinmakeren Hubert Weber til meg.

Weinert Malbec 2003 kr. 220 (BU)
Denne har vært fire år på eik før tapning, uten at det preger den nevneverdig. Klart en "seriøs" vin med merkbare tanniner, velbalansert og solid munnfølelse. Den jeg smakte virket ikke helt ren - men vinmakeren mente den var som den skulle være. Da sparer jeg de pengene, den 20 kroner billigere "broren" var i alle fall mye bedre.

Weinert Estrella Merlot 1999 kr. 670 (BU)
Lagret tre og et halvt år på store fat, og så fem år på flaske. Nydelig duft av klassisk bordeaux - med lær, plommer og mer udefinerte røde frukter. Frisk farge til alderen. Flott munnfølelse med en kombinasjon av fasthet og frukt, smidighet og grep. Liten tvil om at dette er en vin som lever opp til prisen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...