tirsdag 23. februar 2010

Jubileum


Tiden går fortere når man blir eldre - det virker i alle fall sånn. Det er nå omtrent ti år siden jeg gjorde ferdig manus til boka Philosophy and Literature - som kom ut året etter. Den finnes fremdeles å få kjøpt både her og der (men den er rimeligst der). De som kjenner meg kan til og med ta kontakt, og jeg kan bruke min 40% rabatt på forlaget.

Det er et menneskelig ønske å sette et merke etter seg i verden. Vi har livet til låns. Det er ikke mange forunt å skrive Staten eller Hamlet, og det kan jo være like greit. Ikke kan man hvile på laurbærene heller. Det hyggeligste har i grunnen vært når studenter har skrevet og skrytt uhemmet av boka. Det nest hyggeligste var da en Iransk dame for noen år siden ville oversette den til Farsi. Der har de ikke copyright så det var hyggelig av henne at hun spurte, men det ble nok ikke noe av det.

Det tredje hyggeligste, og det som betyr mest i profesjonen, var at den fikk så gode omtaler der dette betyr noe. Det gjelder nyhetsbrevet til American Society for Aesthetics (les her) som gjorde at jeg begynte å tro på Jesus (i alle fall Jesús Ilundáin-Agurruza som skrev anmeldelsen), og The British Journal of Aesthetics (bare tilgang for abonnenter). Den fikk en mildt sagt lunken anmeldelse i Norsk Litteraturvitenskapelig Tidsskrift, men det hører med til det man må vente seg.

Jeg har skrevet artikler i mellomtiden - noen utgitt "gode steder" - men nå er det duket for bokskriving igjen. Denne gangen med en amerikansk kollega i England, og forlaget er denne gangen Wiley-Blackwell. Manus skal leveres i oktober 2011 så vi har litt tid på oss. Tittelen? Det er foreløpig The Aesthetics of Wine, og den skal komme i serien New Directions in Aesthetics. Prestasjonsangsten har forlengst meldt seg.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...