fredag 10. november 2023

Tragikomisk (men mest tragisk)


Situasjonen i Midt-Østen er bare tragisk. Lidelsene er store, og håpet om en fredeligere tilværelse på den kanten av verden (for noen sjanser til fred er det vel ikke?) er vanskelig å finne. Her på våre kanter er sjansene for å ha en balansert og opplyst samtale om Gaza, Israel, Hamas og IDF så små at jeg velger å styre unna. (Selv om Debatten på NRK i går kveld kom svært nær dette idealet.) Selv denne bloggens påpeking av noen faktafeil om grensepasseringer mot Egypt førte til grov usaklighet og ville antakelser hos en som svarte meg. 

Det er derfor med en viss usikkerhet jeg nå begir meg inn på noe av det mest bisarre jeg har sett i venstresidens omfavnelse av de palestinske myndighetene på Gaza og Vestbredden. "Queers for Palestine" ville vært morsomt om det ikke var en så dødelig sak. Bisarre greier er det i alle fall. "Queers for Palestine" er som "Chickens for KFC," har noen hevdet. 

Det som blir sett på som seksuelt avvik er det ingen toleranse for blant islamister, og Hamas er islamister uten en liberal tanke i hodet. De på bildet over ville ikke gått fritt særlig lenge på Gaza selv før pogromen 7. oktober. The Williams Institute ved UCLA gjennomførte en undersøkelse om LGBT rettigheter i 2021, og de palestinske myndighetene kom på 130. plass i verden. Bak slike land som notorisk homofobe Jemen og Saudi-Arabia. I Palestina er sex med samme kjønn en forbrytelse med maksimum 10 år i fengsel. I 2022 var det 90 personer fra Palestina som søkte asyl i Israel fordi de var forfulgte LGBT. En av dem endte opp som halshugget på Vestbredden. 

Den israelske organisasjonen Aguda estimerer at ca. 2.000 palestinske homofile, lesbiske osv. har rømt og bor i Israel - hovedsakelig i Tel Aviv. Om Hamas (og Fatah for den del) lykkes i sitt forsett om et Palestina "fra elven til havet" ville LGBT-samfunnet gått en dyster fremtid i møte. Men det plager tydeligvis ikke "Queers for Palestine."

Ikke noe av dette, selvsagt, gjør det noe bedre å være innesperret på Gaza under forferdelige forhold. Bare så det er sagt. Men Hamas er ikke noe godt alternativ for noen palestinere. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...