mandag 24. oktober 2022

Faugères


Faugères er et av de mest interessante AOC-områdene i Languedoc. Ganske lite, men med gunstige forhold gjennom kjølige nattevinder og lange, tørre somre. Nedbøren kommer særlig om høsten. Rosemary George MW har også skrevet bok om dette området. De følgende tre vinene ble smakt på Vitis-smaking ledet av meg i september.

Mas Onesime Faugères Le Sillon 2020 kr 259

Duften bikker mot det vegetale. I munnen saftig, men strukturen merkes også. Det kan virke som den er litt oksidert. I alle fall den vinen jeg likte minst i denne flighten. 70% Grenache, og mindre deler Carignan, Syrah og Mourvèdre. 

Mas Onesime Faugères Paradis Cache 2019 kr 312

Dufter skogsbær, og her er det betydelig mer struktur under den saftige frukten med mørke bær. Selv om denne har lavest alkoholprosent av disse tre (14), så merkes den kanskje litt for mye her. Men det er kritikk på et høyt nivå. Virkelig en flott vin, og produsentens flaggskip, som jeg også har kjøpt inn. 50% Mourvèdre, 35% Carignan og resten Grenache. 

Ch. des Estanilles Faugères Les Clos du Fou 2015 kr 301

Og denne har jeg virkelig kjøpt inn! Det er snakk om kassevis, men nå er det bare ni flasker igjen i landet og de er på Hamar. Velintegrert vin med stor harmoni, friskhet og frukt, og lang ettersmak. Det er liksom ikke noe som stikker seg ut. Den passer godt til solid matfølge, og særlig kjøtt som har vært på grillen. Sammen med to dyrere viner fra Montpeyroux var dette kveldens vin på Languedoc-smakingen. 95% Syrah, og resten Grenache. 
Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...