tirsdag 30. april 2019

Kjellerviner i april - del 2

2006 Selvapiana Chianti Ruffina Bucerchiale
Bruning tydelig når man dekanterer, men ellers en ganske dyp farge med en ikke så veldig vandig kant. Duften vitner om lagring. Det er lær, trøfler, høstløv - men også syrlige kirsebær. Frisk mer enn mild og fyldig, men fylden er for all del god. Det er en ganske pågående tenåring, men den har mildnet uttrykket og fått noe alder å vise til. 

Gjenkjøp? - Ja. Herlig vin. 



2006 Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Reserve Lamm
Har blitt dyp gyllen. Gulere enn en giftering. Duften er helt nydelig, med honning over frisk ananas. I munnen fyldig, men den oppleves helt tørr. Den klokket inn til 14,5%, og var godt i overkant søtlig i yngre dager. Mer som en spätlese. Men nå er den som sagt tørr i munnen, og med en flintaktig tørrhet i overgangen til ettersmaken. Det var lurt å gjemme de siste to flaskene noen år. Kjøpte den for 246 kroner i sin tid. Vinmarken Lamm ligger rett under Heiligenstein, og kan sees på bildet over. 

Gjenkjøp? - Oh yes!

2012 Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner 1ÖTW Reserve Renner
Dufter bakt grapefrukt og hvite blomster. Fin fylde og friskhet i munnen, og god lenge på ettersmaken. Kom etter vinen over, og måtte finne seg i å bli overskygget av den. Vinmarken ligger i terrassene i Gaisberg i Kamptal. 

Gjenkjøp? - Ja. 


2006 Patrice Rion Nuits St. Georges 1er Cru Clos St. Marc
Rubinrød med litt bruning i kanten. Begynner med en kraftfull aroma av gammelt lær og våt jord. Den begynner som frisk og tørr i munnen, og ettersmaken er noe begrenset. Men dette har nok mest med temperaturen å gjøre. Så kommer en fase med potourri, før det er mest varm murstein på nesen. I munnen blir den mer smidig og fyldig, uten at den når de riktig gode årgangene. Denne vinen er nok en påminnelse om at de som skrøt av 2006-årgangen over 2005'eren gjorde det for å gjøre seg interessante. Det har i alle fall ikke gjort noe for deres gode navn og rykte.

Gjenkjøp? - Antakelig.  

2009 Domaine Rossignol Trapet Beaune 1er Cru Teurons
Klar rubinrød og frisk farge. Dufter mest edelt treverk til å begynne med, men går over i jordbæressens og blomster. Til å begynne med er den ikke så fyldig, og den avslutter smakskurven litt brått. Men dette bedrer seg med tid i glasset og høyere temperatur. 

Gjenkjøp? - Helt klart! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...