torsdag 15. desember 2016

"Rimelig" Nebbiolo

Man kan ikke bli annet enn skeptisk når man får Barbaresco til denne prisen, men frykten for elendighet ble gjort til skamme. Selvsagt er det ikke toppnivå på denne vinen. Den er nok produsert med høyere avkastning enn det som er vanlig hos bedre produsenter, men den er knakende god til prisen. Duften bikker i retning litt tjære og høstløv, og frukten er rød men litt mer ubestemmelig enn på de dobbelt så dyre utgavene. Som all god Nebbiolo gir den kraft og spenst i en slank kropp, og tørrer akkurat passelig til en vin som skal drikkes nå eller de nærmeste årene. 

Kanskje jeg har fått en ny favoritt i det rimeligere skiktet? (Drukket i heimen, og ikke på smaking.) Den finnes forøvrig på svært mange pol. (Bildet: Vivino.com) 


Laget på druer fra yngre vinstokker i Barolo. Fin, fast men framfor alt saftig Nebbiolo. Typisk vin for de utålmodige. Men etter min mening er vinen over et betydelig bedre kjøp. Denne finnes på syv pol, herunder Valken i Bergen. 

Her er vi straks oppe i en ganske annen pris enn begge vinene over. Her her det allerede kommet et litt aldrende preg. Fargen skjærer mer over i det brune her enn i vinen over, og duften er mest på lær. Den har fine og faste tanniner, og det er ikke bare prisen som hever seg over de to andre. Likevel: i dette prissegmentet er det mye annet bra man kan sammenligne med. 

(Lenken går til 2013-årgangen, men jeg smakte 2012)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...