tirsdag 30. april 2013

Rioja II

Dette er andre del av smaksnotatene fra en Rioja-smaking 10. mars. De første sto her.

Contino Viña del Olivo 2007 kr 610
Ganske stum på nesen, litt jordbær (leser du noen gang om noe eller noen som er "stum på nesen", så kan du være sikker på at det er tale om en vin!). Ved andre gangs sniffing lukter det offset-trykkeri, men i munnen er den frisk og fruktig. Den biter seg ikke så fast i munnen som andre viner i dette selskapet. Fra den tørreste vinmarken deres.

Produsentene er "modernister", men vinen burde kunne holde i tre tiår til - mener de som forstår seg bedre på sånt enn det jeg gjør.

Contino Graciano 2006 kr 610
100% Graciano. Litt trearoma, "evighetsgraut" (tyttebær, potetmel og sukker). Fruktig, lett og lekker - særlig i dette selskapet.

Pujanza Norte 2007 kr. 536
80% Tempranillo, resten Graciano. Dufter litt badeball, snev av sigarboks, solid fruktighet i munnen. Skuffende kort i ettersmaken.

Remelluri La Granja Gran Reserva 99
Dufter tjære, mer i retning skiklister, men er lekker og fin i munnen. Kort ettersmak - bortsett fra tjæren som henger igjen.

Vina Tondonia Reserva 2001 kr. 265
Stum, men lett og lekker i munnen. Den gir ikke så mye av noe. Jevnt over vandig og insubstansiell - men den har en litt metallisk ettersmak. Så kan man forklare dette på så ymse vis - men det var nå sånn den framsto for meg denne kvelden.

La Rioja Alta Vina Ardanza Reserva 2001
Denne er utsolgt og er nå i 2004-årgangen, men den finnes på magnum fremdeles. Den dufter lær og varm murstein, med en kjerne av litt diffus rødfrukt. Lekker og harmonisk i munnen, og med god lengde.

Jeg har smakt noen flasker av denne, og har alltid vært heldig. Mange har rapportert om stor flaskevariasjon.

Marques de Riscal Gran Reserva 2001 kr 375.
Lagringspreg, litt tjære, bringebærgrøt, tørr og lang ettersmak. Mer varm murstein og svisker med tid i glasset, og tiden gjør også at tanninene merkes betydelig mer.

Conde de Valdemar Gran Reserva 1994
Dufter sviskesaft, fyldig og frisk i munnen, og meget harmonisk. God lengde, men tanninene merkes i overkant mye.

La Rioja Alta 904 Gran Reserva 1998
Litt "spiss" duft med et snev av karsk. Neste sniff: helt stum. Litt sødme i munnen, men kort i ettersmaken. Faller gjennom i dette selskapet.

La Rioja Alta 890 Gran Reserva 1995 kr 550
Dette var den beste vinen denne kvelden. Røde vær, vanilje og kanel. Dufter moden burgunder fra et litt varmt år. Lekker, med god lengde. Mangler kanskje litt substans i ettersmaken. Fullmoden og flott vin.

CVNE Imperial Gran Reserva 99
Denne vinen er utsolgt, men den finnes i magnum. Frisk duft av varm murstein og lær. Fast men harmonisk. Den har nok mer å gå på - anslag på fem år for vanlig flaske. Kanskje det dobbelte på magnum.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...