onsdag 17. april 2013

Gammel og (ikke!) god

Notatene under ble postet på et lukket forum på Fjasboka i kveld av Rune Rake, og de publiseres her med hans fulle samtykke. Sammenhengen var denne: "Spiste middag på Oro i dag med formannen i Vinkelnerforeningen - tenkte å ta en flaske hos meg etterpå - endte i full katastrofe." (Sitatet er fra en melding han sendte meg - og etter notatene under å dømme var det ingen overdrivelse.)
 
Eldre vin er ekstremsport, og det er en sann fornøyelse å se en mann som bruker poengskalaen så fritt som her. Kos dåkker!
 
"Kveldens vinner ble 2008 Hjelm vingård rød cuvee fransk eg - servert blindt - kommer ikke fra et klassisk distrikt sa dansken på andre siden - riktig det - solbær og gummi på duft - blåbær og mocca i munnen - ikke av de mest kompliserte - noe sjokolade på finish (74)

1955 DRC La Tache med lavt fyll, men ok farge. Sexy nese dersom man jobber med løsemidler og har gjort det i 20 år uten avsug og maske - jordlig thinner med innslag av neglepolish - jordlig i munnen - brekningsfornemmelse (53)

1945 Ch. Margaux - svak aceton, humus og bringebærbrus uten bobler på "duft". Metallisk i munnen med hint av rød frukt - tørker noe på slutten av en ikke målbar finish. Hvorfor har jeg ikke noe J. P. Chenet stående? (62)
...
1952 Palmer - jordlig på "duft" med innslag av beis - en form for syntetiske kirsebær i munnen med knust stein og merkbar madeira - opptur denne. (65)

1955 Gruaud Larose - mocca, jord og og ekstremt overmodne kirsebær på duft. Syre i munnen med småkvalm sjokolade og knust stein. Fremstår sympatisk i denne forsamlingen (69)

1959 Lascombes - var lovende de første 30 sekundene - det har hendt de fleste - blant alle jordvinene i dag så tror jeg denne var svakt korket - hvor mye er vanskelig å si (58)

1955 Marques de Riscal Reserva - beis, thinner og aceton på "duft" - muligens den verste nesen i mitt liv. Tør man smake på dette? I munnen en kvalmende søtlig miks av sherry og madeira, bedervet kjøtt og gammel fisk. (53)

En takk til Danmark for kveldens vin."
 
Tusen takk igjen til Rune Rake!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...