onsdag 24. oktober 2012

Horst - Jakthundene (Krim)

Jeg har før omtalt flere av bøkene til Horst, herunder de to første og de to forrige. Jakthundene er den foreløpig siste og den klart beste. Men hvorfor?

Den er først og fremst svært spennende - ikke uten betydning i denne sjangeren. Det er mye som står på spill, ikke minst for Wisting som nå også blir etterforsket og suspendert fra den stillingen som er livet hans. Dertil øker spenningen utover i boka, og får sin utløsning mot slutten som seg hør og bør. Mye av dette er eminent filmbart, og det ville overraske meg om ikke Wisting blir TV-serie om ikke så lenge.

Som i noen av de tidligere bøkene blir denne skrevet som en "stereo-bok". De to kanalene er Wisting selv, og den andre er datteren Line som er journalist i VG. Dette ligner litt på bøkene om Hardy-guttene, i grunnen, men det fungerer som bare det.

Jeg har også før sammenlignet med Mankells bøker om Wallander. Initialen i etternavnet og en datter med fornavn som begynner på "L" som også etterforsker er bare to overlagte likheter. Denne gangen går Horst så langt at han plasserer en litt perifer karakter i Wallanders hjemby Ystad. Jada: vi tar hintet! Og denne boka er like bra - om enn på en annen måte - som mange av bøkene om Wallander.

Konklusjon - Klar anbefaling!

1 kommentar:

Vestfoldgirl sa...

Jeg synes boka var veldig spennende! Og den er troverdig - ikke så rart siden han sannsynligvis vet hva han snakker om! Synes ikke han er forfatteren med best språk, men bøkene hans har godt driv og de er vanskelige å legge fra seg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...