torsdag 14. mai 2009

Høyre og skolen


Jeg stemmer Høyre. Jeg er til og med medlem i Høyre. Jeg ser ingen grunn til å endre på noe av det. Men likevel: Høyre er sin egen verste fiende. Partiet argumenterer som om det vi før kalte BNP er et mål i seg selv. Ta dette sitatet fra Ernas siste nyhetsbrev:

"På landsmøtet vedtok vi politikken som skal til for å få Norge styrket ut av krisen. Stikkordene er skatt, skole og samferdsel.Skatt for å redde arbeidsplasser og skape nye. Skole fordi den moderne økonomien krever medarbeidere som har mye kunnskap for å lage gode produkter og tjenester. Samferdsel fordi det som produseres skal ut til dem som har kjøpt det, ikke bli stående i endeløs kø."

Alt dette er vel og bra, men skole er visst ikke viktig for at våre barn skal klare seg her i verden, utvikle sine evner og føle gleden av å forstå verden og mestre oppgaver. Nei, det er for at BNP skal vokse, at medarbeidere skal lage gode produkter og tjenester.

Men: BNP har ikke stemmerett, og det har heller ikke produktene og tjenestene. Høyre må rette seg etter ønsker og behov hos de som stemmer - mennesker. Partiet framstilles ofte som kalkulator-partiet (eller litt mer modernisert: Excell-partiet). Det er på tide Høyre kalkulerer inn hva som er politikkens mål!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...