lørdag 9. mai 2009

FrP lyver


Hvis man hevder en ting og dens motsats er minst ett av utsagnene feil. Hvis man hevder noe som er feilaktig med vitende og vilje lyver man. Så enkelt er det.

I Bergenspolitikken har det vært en betydelig omveltning i det siste. FrP har gått ut av Byrådet på en bompengesak som de i sin tid godtok da de gikk inn i byrådet. Til pressen sier de at de gikk ut av Byrådet av egen fri vilje, men til sine kolleger har de sagt at de ble truet med eksklusjon. Jeg vet ikke hva som er sant, men jeg vet at de lyver. Politikere som lyver for å framstå bedre enn de er, enten for pressen eller for byrådskollegene, fortjener ikke tillit.

For åtte år siden løy Siv Jensen på Dagsrevyen i den meget omtalte "Søviknes-saken". Det gikk dårlig i valget i 2001. Det var fortjent. Forgive and forget, heter det på engelsk, men løgn synes å henge ved FrP. Det er en av grunnene til at jeg ikke har noen tro på at det kan bli samarbeid i regjering mellom FrP og Høyre - uansett valgresultat.

Høyre har sine svakheter og ikke minst sine taktiske blundere - også omtalt på denne bloggen. Men dannelse og redelighet ligger i partiets ryggmarg - som en grunnstein i partikulturen. Høyres politikere er like utsatt for menneskelige svakheter som alle andre, men partiet tolererer ikke løgn.

Det er en viktig forskjell på Høyre og FrP, og for meg er den helt fundamental.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...