søndag 8. september 2024

How is that working for you?

Jeg har kanskje postet denne før, men på åtte minutter sier han egentlig det som må sies om denne konflikten. Den er definitivt verd å se igjen.

Så PLO og andre palestinske grupper har i 75 år prøvd å fjerne Israel. 
Hvordan har det gått for palestinerne? Kanskje velge et annet mål og en annen strategi? 

(Dobbelklikk, eller trykk på Youtube ikonet)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fy faen, fjerne Israel? Hvem er det som fjerner hvem?
Les deg opp litt. Sionistene hadde aldri tenkt å følge avtalen inngått i 1948 om å dele på land. Start med mordet på Folke Bernadotte, eller kanskje massakrene av palestinere som startet allerede i 1948, drevet vekk fra tildelt land. Ingen brydde seg, og sånn har det fortsatt helt til i dag. Opp mot veggen, driv de vekk. Så kan du ta det videre derfra. Eller, forresten, begynn med terroristen Begins hotellsprenging i Jerusalem i 1946.
Denne historien med jøder og palestinere som du ironiserer så kjekt over nå, startet slett ikke i oktober i fjor. Hamas, som du er så opptatt av, ble støttet og skapt av Israel i Gaza for 20 år siden for å skape splid med selvstyremyndighetene på Vestbredden. Det vet du nok, men er bedøvet av kristensionismen som gjennomsyrer narrativet ditt. Du, og Israel i sin nåværende form er avhengige av Hamas for å kunne fortsette apartheidpolitikken sin, men dere har nok skapt et monster de aldri blir kvitt. Dessverre.
Og btw, hva med de 500 som er drept på VESTBREDDEN, bare i år, og de 1000vis som bare er drevet fra sine hjem??
Og så ironisere over strategi? Enkeltpersoner og familier har blitt slaktet ned hver eneste dag. I 70 år! Hva kaller man sånt?

Ole Martin Skilleås sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ole Martin Skilleås sa...

Hei Anonym.

Her har du faktisk noen poenger. Ja, en jødisk gruppe drev med terror og sprengte King David Hotel i Jerusalem i juli 1946. Og ja: denne historien er mye dypere enn bare til oktober i fjor. Jeg har vel aldri hevdet noe annet. Søk på opplagte "tags" på bloggen min, så får du et bredere utvalg enn snutten fra Maher.

Jeg kan også nevne et par andre ting: Jeg er ateist, og tidligere medlem av Palestinafronten. "Kristensionismen" finner du ikke hos meg. Som ateist vet jeg godt hvor jeg helst ville bodd: i et sekulært demokrati, og ikke i et islamistisk diktatur (som "Fritt Palestina" i realiteten betyr). Du bør ta inn over deg at "palestinerne" politisk for alle praktiske formål er islamister som vil ha et kalifat i Palestina.

Palestinerne ble ikke drevet vekk fra tildelt land i 1948. De ville ikke ha "sin del" av landet, og startet en krig for å få alt landet til tross for at 30%+ av innbyggerne i området var jøder. Så fikk de straks militær hjelp fra de nylig opprettede landene Libanon, Syria og Transjordan. De tapte, men denne krigen har de fortsatt om igjen og om igjen, og ikke noen gang akseptert Israels rett til å eksistere.

Og dette med "Apartheid." Politiske skjellsord og slagord fungerer som snar veier slik at man ikke trenger tenke selv. I Israel har arabere/palestinere (som utgjør ca. 20% av befolkningen) fulle statsborgerlige rettigheter og har ingen begrensninger a-la Sør-Afrika eller sørstatene på tidlig 60-tall.

Det får være nok for denne gang.

Jens Saugstad sa...

Dette er en kommentar til "anonym" øverst i denne tråden. Bill Mahers illustrerer på en pedagogisk måte det historiske lukningsprinsippet som er forutsetningen for all fred: at man må være villig til å sette en strek over tidligere urett man har lidd. Hvis det alltid skal være åpning for omkamp om et landområde som en part mener seg å ha blitt urettmessig frastjålet av den andre part, vil partene for alltid befinne seg i en tilstand av krig. Selv om det ikke kontinuerlig vil være militær konflikt, venter de bare på en anledning til å få gjenerobre landet de mener er stjålet fra dem. Palestinerne må snart ta inn over seg at toget gitt fra perrongen da Israel ble opprettet i 1948 hvis de skal få fred og fremgang. Palestinaaktivister som oppmuntrer palestinerne i troen på at de en gang skal få tilbake landet de (med rette eller urette) mener at jødene har stjålet fra dem, gjør palestinerne en fatal bjørnetjeneste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...