Men dette skulle handle om vinen, og ikke om den svært koselige restauranten (som nå kanskje er stengt for godt) med verdens beste Cassoulet. Clos du Gravillas driver biodynamisk her i landsbyen som har en knøttliten AOC for søtvinen Muscat de Saint-Jean-de-Minervois. Burgunderprodusenten Anne Gros bor rett nedenfor denne landsbyen, i en husklynge med sin husbond, og selger en av disse søtvinene på Vinmonopolet.
Anyway. Det var denne vinen det skulle handle om, og den kommer fra vinranker plantet i 1911 i Cazelles - den husklyngen Anne Gros bor i. Da produsenten kjøpte vinmarken i 1999 var plantene i fare for å bli revet opp. Alderen på plantene er nøkkelen til kvalitet i Carignan. Denne druen kan produsere enorme kvanta druer, så gamle og slitne vinstokker lager betydelig bedre vin enn de unge og energiske. Vinen er svært mørk på fargen, noe som ikke er overraskende. Duften byr på søte mørke bær, og et utvalg tørkede urter som laurbærblad, timian og rosmarin. Den dufter virkelig som sensommer her på de forblåste høydedragene der man like ved har funnet de eldste restene etter Homo Sapiens i Europa. Men det er særlig finessen i duften, dybden i frukten, og den solide kjernen i denne vinen som imponerer. Tanninene er der absolutt, men de er sømløst integrert i vinen og bidrar til tyngden i midtpartiet. Kort og godt en svært god vin som jeg ikke finner noe galt med. Heller ikke prisen er det noe å si på.
På polets side står den med merkelappen "Naturvin," men den smaker ikke som mye naturvin jeg har vært borti. Den smaker bare knallgodt.
91/100
Ole Martins 100-poengskala med beskrivelser*
Helt ekstraordinær (96-100 points)
Enestående (90-95)
Meget god til utmerket (85-89)
God (80-84)
På det jevne (75-79)
Under pari (70-74)
Ligg unna (50-69)
* Parkers skala modifisert for CellarTracker og oversatt av meg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar