tirsdag 20. april 2021

Faiveley Mercurey 2019


2019 Faiveley Mercurey Vielles Vignes

Denne vinen er først og fremst drikkevennlig. Det er ingenting som stikker seg ut. Fruktig, lekker og sommerlig. Prisen på 270 er svært hyggelig i dagens marked for burgundere. Men: Jeg har smakt bedre årganger av denne. Jeg tror faktisk begge de to siste årgangene var bedre enn 2019. Den mangler substans og struktur, og særlig 2017-årgangen hadde et tydeligere smaksbilde med en klarhet i frukten som 2019 mangler. 

2019 Faiveley Mercurey "La Framboisière"

Dette er en vin "alle" skal ha når den slippes hvert år, og det er lett å forstå hvorfor. Den viser hvert år fram flott Pinot-frukt med en viss klasse til en ikke altfor avskrekkende pris. Selv har jeg kjøpt den hvert år de siste årene sammen med vinen over. Som oftest har jeg lurt på om påslaget var verdt det, for VV-utgaven har vært såpass god, men dette året har denne vinen et godt overtak. Det har nok mest med vinen over å gjøre. Her har vi i tillegg et mye tydeligere aromabilde, der bringebærene (og det er ikke bare navnet som lurer meg!) er tydelige. Det er også mer dybde i frukten og lengde i ettersmaken. 

Dette var de to første flaskene jeg prøvde, så jeg får komme tilbake til saken dersom det viser seg å være et lite representativt inntrykk jeg fikk fra disse to flaskene. 

Begge vinene er selvsagt ettertrykkelig utsolgt. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...