onsdag 26. oktober 2016

Musar og Muga

Duft av finslig edelt treverk og mørke bær. Frisk ettersmak med god lengde. På nettet hevdes det at det er 60% Cinsault og resten likt fordelt på Syrah og Cabernet Sauvignon. Men importøren informerer om at det er 50% Cinsault, 35% Syrah og resten Cabernet. Denne er å finne på de større polene, kategori 6. 

Halvflaske er dette, og Musar fra Libanon er meget populær i Norge. Det er vel derfor 31 pol har tatt den inn fra bestillingsutvalget tross det litt mer tungsolgte formatet. Den er preget av røde bær - fortsatt - og urter, men framstår som litt i overkant alkoholisk (til tross for at 14% ikke burde være for ille i dagens vinverden). Omtrent like deler Cinsault, Carignan og Cabernet Sauvignon. 

Musar har vært utsatt for en del hit and miss opp gjennom årene - ikke minst brett, men nå er det mer på stell med produksjonen her også.


Flere viner på "m". Jada, her er det både vanilje og fat (selvlagede), men det er uansett en ypperlig vin. Det er altfor lett å overse denne når man besøker polet, men det er i mange tilfeller et alvorlig mistak. Den finnes på pol i kategori 4 (og oppover), og det er ganske mange. 100 i tallet, sier polets sider. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...