tirsdag 4. oktober 2016

Tre toscanere

Rimelig vin fra god produsent, og den finnes på de større polene i landet. Men er den noe god? Duften er litt småsyntetisk, syns jeg, og det er ikke så mye interessant å melde. Grei vin, men ikke noe mer. Det var lenge siden jeg hadde smakt den, og det har ikke noe hast å gjenoppta forbindelsen.  75% Sangiovese og resten Cabernet Sauvignon. 

Greien her er ganske grei: her har du en liter vin. Og den slår til, tydeligvis, for den er på 27 pol til tross for at det er en BU-vin. Vinen er saftig og lekker, og preget av kort maserasjon. Også en toscaner, men med 80% Grenache, og resten fordelt på Carignan og Alicante Bouchet. (Bildet: jasonfink.com)

Litt bruning i kanten. Klassisk vellaget og litt lagret Sangiovese med duft av lær og edelt treverk. I munnen er den meget saftig og elegant for å være denne typen vin. Slettes ikke fruktfri, som viner av denne typen gjerne er, men både stilfull og frisk. Om man skulle trekke for noe, så var det ettersmaken som gjerne kunne vart litt lengre. Men det kunne også skyldes temperaturen. Må bestilles, men i Sandvika i Bærum har de den på polet. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...