onsdag 12. oktober 2016

Sicilia

Saftig, fruktig og urtepreget. Likevel godt grep med finslige tanniner. 60% Frappato og resten Nero d'Avola.  Arianna Occhipinti er noe av en berømthet i Italia, med en bok skrevet om seg og flere opptredener på nasjonale TV-kanaler. Vinen finnes på de største polene, og en del andre. (Bloggen hennes ser ut til å ha dødd for tre år siden. Det er ikke så mange som holder ut.)

Krydret nese med et visst floralt innslag, god fylde og lengde. Svært særpreget. Halvt om halvt med Albanello og Moscato di Alessandria. Finnes på syv pol i de mer urbane delene av landet, og på BU selvsagt. Bare følg lenken i tittelen. 

Mørk,røde bær, saftig, solid og tannisk. Kategori 4 på polet, så her er det mange sjanser til å finnne den. Flasken er karakteristisk lav og vid. 

Lys, saftig og solid rødvin. Hjemmelaget smak - men på den gode måten. 

På farge er den grumsete og ganske gul. Duften er nydelig floral med innslag av appelsin, og i munnen er den kraftig og intens. Rett og slett en flott vin. I Bergen finner man den på Sletten og på Valken, og i Oslo på tre pol. Til og med i Trondheim har de den. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...