torsdag 21. april 2016

Hvite regionalburgundere (mer eller mindre)

Dette er noen notater jeg tok på en smaking i Vitis Bergensis på søndag. Jeg ledet begivenheten, og kan nok ha hatt noen distraksjoner underveis.

Domaines Leflaive Mâcon-Verze 2010
Eksotisk duft med mango og lychée. Det eksotiske preget blir bare mer markant med tiden i glasset. Men i munnen er vinen slank med god spenst. Lengden er moderat, men god for dette nivået. (Dette er vel ikke en regionalburgunder, men prismessig ligger den nærmest denne kategorien). Vinen sorterer under negociantdelen av virksomheten, og kommer fra fem parseller i Mâcon som dyrkes biodynamisk. Den blir vinifiert i Puligny.

Domaine Leflaive Bourgogne Blanc 2011
Litt nedtonet duft av typisk hvit burgunder: nøtter, sitrus og litt fat. Mer lineær, elegant og ikke minst lang enn vinen over. Men her er syren i overkant tydelig, vil jeg si. Årgangen markerer seg. Bør få ligge litt til.

Devevey Bourgogne Hautes-Côtes-de Beaune Les Champs Perdrix 2011
En fast gjest i min kjeller dette. Kommer fra Nantoux, kommunen rett bak/over Pommard. Den er rundere og mer åpen enn vinen over, men ellers ganske lik. I konteksten med vinen over framstår den som litt blassere.

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...