fredag 15. april 2016

Champagne Non Vintage

Dette var den andre delen av en slags halvblind smaking der vi fikk en flight med viner, og fortalt at det kan enten være en nærmere spesifisert flight med champagner eller en med engelsk musserende vin. De engelske kom meget godt ut av det, vil jeg si, selv om disse også var gode viner. Som med den engelske flighten var notatene mine skrevet før identiteten ble kjent. 

Veuve Clicquot Brut NV kr. 410
Dufter litt vanilje og sitrus, moussen er grei. I smaken er det en del bitterhet, og helhetsinntrykket er en ganske firskåren vin. Litt "arbeidshest". Drueblandingen er Pinot Noir 56%, Chardonnay 28%, og Pinot Meunier 16%. 

Bereche Brut Reserve NV kr. 380
Det er et tydelig rødskjær her selv om den ikke har spesielt mye mindre Chardonnay enn den lyse vinen over. Duft i retning markjordbær, og i den andre nesen kommer det en duft av granskog. Syren er heftig, men ikke skjærende. Drueblandingen er Pinot Noir 50%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 25%. Klart mest interessant av disse tre vinene, og også (marginalt) billigst. 

Taittinger Brut Réserve kr. 400

Lysest av disse vinene. Duften er litt parfymert og kjemisk, men også et snev av markjordbær. Skikkelig kraftig syre. Jevnt over synes jeg denne vinen både var noe utiltalende (det kjemiske preget), og ubalansert med sin "batterisyre". Drueblandingen er 42% Pinot Noir, nesten like mye Chardonnay, og 20 % Pinot Meunier.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...