onsdag 13. april 2016

Engelsk musserende vin

Disse tre vinene ble smakt blindt. Eller halvblindt. De kunne enten være en Engelsk flight, eller en flight med champagner. Her var det med andre ord gode muligheter til å tulle seg bort. Lenkene går til fakta og informasjon om vinene - som ikke er å få i Norge såvidt jeg kjenner til.

Gusborne Blanc de Blancs 2010

Den lyseste av disse vinene. Stram, lekker og god - men litt anonym. Den dyreste også, og kostet £38 i London. Druemiksen er 42% Chardonnay, 36% Pinot Noir, og 23% Pinot Meunier. Lagret på bunnfallet i tre år. Fra Kent. 

Nyetimber Classic Cuvée 2010

Dufter flintrøyk. I munnen er den litt søtlig med velbalansert. God lengde, og den henger lenge på syrene. Bra vin. Koster £32 i London. Før i verden kjøpte jeg nesten alltid denne vinen, og av og til en annen cuvée, når jeg var i England. Det var uten unntak meget gode og spennende viner, og omtrent det eneste som kunne "lure" eksperter til å tro at det var champagne. 

Hambledon Premiere Cuvée Brut
Dypest farge av disse tre. Duft av bålrøyk og modne epler. Meget syrlig. God lengde. Blandingen er 58% Chardonnay, 24% Pinot Noir og resten Pinot Meunier. Kostet £42 i London. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...