søndag 17. april 2016

Meunier og annet boblemateriale

Følgende viner ble smakt på Vitis Bergensis' smaking av musserende viner 3. april. De fire første flightene har allerede blitt publisert på bloggen.

Baron-Fuenté Grands Cépages Meunier Brut kr. 390

Artig med viner som kun er laget av den "fattige fetteren" i Champagne, Pinot Meunier. Her dufter det vanilje (fat), litt jordbær og lychée. I munnen er det litt papp, og smak/duft av bivoks. Den er preget av en litt tung fruktighet. Svært sylig vin (7 g/l - men også 11 g/l restsuker) - men slike tall kan aldri si noe om hvordan en vin smaker. 


Pierre Peters Blanc de Blancs Grand Cru, Brut kr 323 
Det er vanligere med 100% Chardonnay som i denne vinen. Duft av glassepler, overraskende balansert i munnen. OK frukt, men den er ganske kjedelig. Den mangler rett og slett spenst. Og en champagne uten spenst er som (her kan du sette inn ditt favoritteksempel).
Legras Blanc de Blancs Brut kr. 350
Duft av røyk og autolyse (mest røyk). Fin syre, og i ettersmaken henger den lenge på syren. Dette er den vinen i flighten som har mest substans og lengde. 
Claude Cazals Champagne Blanc de Blancs 2002
Duft av gule frukter, og den har god syre. Men den virker sliten og på tur ut. Det er det eneste forsvarlige jeg kan si. Her var det lite vin som kom fram til meg, og notatet blir derfor litt dårlig befestet i empirien. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...