onsdag 2. desember 2015

New Tricks 12 (Krim DVD)

Når en serie kommer opp i 12 sesonger tyder mye på at det har gått bra med den. Med denne serien har det blitt laget 107 episoder på omtrent en time. Smak på det: 107 timer! Men bare en gang før, ser det ut til, har jeg omtalt en av seriene på bloggen.

Men dette er siste runde, og litt ut i denne sesongen blir den siste av den originale besetningen skrevet ut. Alt dette er trist, men det oppløftende er at jeg aldri har opplevd at dette går på tomgang eller at det først og fremst er gammel vane som fører meg foran skjermen for å se en ny episode.

Tvert om. Besetningen har blitt skiftet ut noe gradvis, og den som avslutter serien er ikke dårligere enn noen av de andre. Jeg vil vel heller si tvert om. Og manusene har beholdt sin høye kvalitet.

De to første episodene, som henger sammen som del en og del to, er noe av det beste jeg kan huske. Det er forbindelser tilbake til en av karakterenes tidlige yrkesliv i politiet, og den gamle og den nye saken får selvsagt sin oppklaring.

Som før er det en blanding av gammel og uløst kriminalsak, og det indre drama mellom karakterene som driver episoder og serie framover. Det er godt drama, noe å tenke på, og helt fritt for den fargemanipuleringen som har blitt så utbredt i denne sjangeren. Her er det farger som du er vant med å se dem, og ikke det grønn-grå-blå preget som er er så drittlei av at jeg knapt kan få sagt det.

Konklusjon - Klar befaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...