søndag 20. desember 2015

Kjellerviner i desember - del I

I desember er det ofte mer tid til å ta fram viner fra kjelleren, og derfor deler jeg årets kjellerviner i desember i to lag - som i fjor.

2007 Domaine Henri Gouges Nuits St. Georges 1er Cru Clos des Porrets St. Georges
Svært fragrant vin med jord og røde bær som dominerende toner. Klar, fokusert og nydelig. Den kunne med fordel vært noe mer fyldig, men dette var svært godt og svært rimelig (i forhold til de senere års burgunderpriser).

Gjenkjøp? - Helt klart!

2007 Dönnhoff Oberhäuser Brücke Riesling Auslese Goldkapsel (375ml)
Gyllen som en giftering, intens duft av honning og epler. Fyldig og kanskje litt vel søt i munnen, intens syre, og med en intens og lang ettersmak. Flott vin til fattige 212 kroner, men kan med gjerne få noen år til. 2001-årgangen drakk jeg for ikke så lenge siden, og den var på god tur ned.

Gjenkjøp? - Soleklart!


2005 Domaine Rossignol Trapet Beaune 1er Cru Teurons

Mørk til burgunder å være, duften er klart jordlig og ikke så åpenbart burgundersk. I munnen er vinen fabelaktig, med en utrolig intensitet og saftighet hele veien ut i den lange ettersmaken. Hvis dette varsler om årgangens kvaliteter ser jeg lyst på det med mine mange flasker av røde burgundere fra 2005.


Gjenkjøp? - You bet!

2007 Georg Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling Großes Gewächs 
Femdeles lys, duft av kalk og sitronterte. I munnen er den både smidig og fokusert, men fremfor alt detaljert og elegant. Ettersmaken varer og varer på det lekre sitruspreget. Hvitvin behøver ikke bli så mye bedre enn dette. Og noen hevder ennå at GG ikke lagrer. Hvor tar de det fra?

Gjenkjøp - Helt klart!

2004 Massolino Barolo
Kjøpt på bruket i mai 2008. Mørk rødfarge. Duft av knuste kirsebær og lær. Myk til Barolo å være i munnen, og ganske fyldig og fruktig. Solid matvin, men den mangler intensitet og lengde til å bli en virkelig stor Barolo.

Gjenkjøp? - Ja, det var jo rimelig å handle på bruket. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...