lørdag 21. november 2015

Bnneau du Martray Corton-Charlemagne 2001-2013

Bonneau du Martray Corton-Charlemagne Grand Cru 2013 kr. 1100

Dette er en tett pakke. Høytonet duft og smak, og den svir i munnen. På tok for ung, selvsagt, og den vil folde seg ut. Fremdeles å få.


Sitruspreget er meget tydelig. Vinen er lekker og lett, men uten den stuffing og det trøkket man er ute etter på dette nivået. Men vinen er ung, og den vil etter alle solemerker "legge på seg" med noen år i kjelleren. 

Duft med preg av furunål, litt mer fokusert enn vinen under, og mer fatpreg. Men den er også skrinnere. Intens vin. Den er dyrest i denne samlingen, og også utsolgt fra leverandør. 

(Nei, jeg har ikke plutselig blitt lat og latt være å skrive "Bonneau du". Latskapen er et mer permanent innslag, og det er polets nettside som ikke har det med.) Til å begynne med litt uren på nesen, duft av sitronterte og kalk. Mer fatpreg enn vinen under. Viskøs og lang. Intens. Ville ha vært en vin å vurdere, men den er utsolgt. 

Dette var et ganske "skrint" år for vinene i nord-europa, og det merkes her også. Det er en del svovel på nesen, men den er solid, syrlig og sitruspreget. Dette er en vin man lett kunne trodd var en Chablis. (Så hvorfor da betale dobbelt så mye?)

Duft av smør og sitrus. Dette er det lettere å identifisere som en sentralburgunder. Lekker og harmonisk med litt hasselnøtt i ettersmaken. Det er denne opplevelsen man er ute etter når man betaler brutalt mye for hvite viner fra burgund. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...