lørdag 7. juni 2014

Tre Sør-Afrikanere

Det er ikke ofte jeg smaker vin fra Sør-Afrika, men på polsmakingen i april ble det noen prøver. Og de kom meget godt fra det.

Krone Borealis Cuvée Brut MCC 2011 kr 135
Denne musserende vinen har 55% Pinot Noir og resten Chardonnay. Det dufter autolyse og sitrus. Moussen er fin, og lengden er god. Et meget godt alternativ til Prosecco og Cava, og dessuten er det nå kampanjepris på denne.

Krone Rose Cuvee Brut Vintage kr. 140
Denne fant jeg ikke igjen på polets nettside, så derfor ingen lenke heller. Det er synd, for den ville også vært et meget godt kjøp til oppsatt pris. Dufter rødfrukt og roser, og er meget tørr i munnen. Elegant vin som jeg meget gjerne kunne tenkt meg på terrassen. 60% Pinot Noir, og resten Chardonnay.

Reyneke Sauvignon Blanc 2013 kr 170
Dufter nesleblad, og den har flott frukt og fylde. Ettersmaken er lang. En skikkelig flott matvin som finnes på svært mange Oslopol, polet i Namsos og noen andre steder. På polets nettbutikk er den inne på lager. En meget klar anbefaling på denne.

Det er Engelstad som er importør. På disse polsmakingene har jeg liten tid, og jeg velger som regel ut importører som jeg har fidus til. Moestue - når de dukker opp, Best Buys, Wine Tailor, Red and White og Autentico. Samt noen andre hvis det er tid. Men kanskje jeg burde gå litt utenom "allfarvei" flere ganger - i alle fall dersom jeg har sjansen til å snuble over viner som disse.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...