torsdag 15. mai 2014

Hvite Sicilianere

Marco de Bartoli Grappoli del Grillo 2009 kr 265
Svært eikeduftende med et element av tang. Har fått dybde i fargen - i retning gyllen. Enten er den for gammel, eller så har den fått noe oksidering. Det er jo lett å få tanker om Marsala, gitt at Grillo er en av druene i Marsala.

Jeg har smakt mye bedre vin av denne druen før. Les gjerne dette innlegget fra 2007. Onkelen til min gammelkjærestes mann laget den. Cossentino - her er lenken til eiendommen.

Marco de Bartoli Grappoli del Grillo 2011 (kr 265 den også - men utsolgt)
Mye mindre eikete. Duft av sitrus og mineraler, men med tid i glasset blir eiken mer påtrengende. Det blir også den sviende fornemmelsen fra alkoholen.

Tenuta di Fessina Nakone Chardonnay 2010
Pussig duft - litt antiseptisk (anti-bakteriell håndvask som på sykehus), eller kanskje bruspulver? Lys som vann (nesten). Men duften bedrer seg, og nærmer seg mint og hyllebær med tid i glasset. Syren er bra, og mer integrert enn vinene over. Likevel ganske enkel.

Terre Nere Etna Le Vigne Niche Carricante 2010
Meget eikete duft, men denne utvikler seg positivt i glasset. Fin munnfølelse, men eiken er meget merkbar i ettersmaken. Noe kamfer eller anis kanskje, men stilen er ganske rustikk.

Kort sagt: ikke all verden. Men jeg har smakt ypperlige hvitviner fra Sicilia. Det var dessverre ikke noen av disse.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...