Morlet «Ma Princess» 2009
Sitrus, eik og litt svovel på lavbluss. Bedrer seg i glasset og blir til en jevnt bra hvitvin på dette nivået.
Edge Hill «Bacigalupi Vineyard» 2009
Lekker, flott duft av sitrus og sitronterte/Brioche. Harmonisk. Det melder seg litt vaniljepreg etter hvert. En gjennomført vin - men med tid i glasset blir den litt "flat". Dette kan tyde på at friskheten har kommet i litt for stor grad fra temperaturen og i for liten grad fra syren. (Min favoritt av disse, tror jge. Beklager at bildet ikke kom fra riktig årgang)
Williams Selyem «Hawk Vineyard» 2007
Prematurt oksidert. The pox! Men lekker i munnen - det kan man likevel få med seg.
Grgich Hills Chardonnay 2009
Modne stikkelsbær, litt flint (svovel), rabarbrakompott. Slank i munnen - spesielt i denne konteksten. Kanskje litt kortere enn jeg hadde ventet meg til en vin på dette nivået?
Chateau Montelena Chardonnay 2009
Slank, klar med høy syre og noe eik. Her var ettersmaken bemerkelsesverdig kort - men på en smaking blir jo også møtet med vinene av det kortvarige slaget. Legendarisk produsent, og jeg har også smakt denne vinen før da den viste seg fra en mer tillitvekkende side.
Ramey Hyde Vineyard Chardonnay 2008
Dufter plast - minner om sommerferie nord i Sverige anno 1972 trenger seg på. Den svir litt i ettersmaken, og er vel eikete. Ingen favoritt.
lørdag 3. mai 2014
Chardonnay fra Russian River og Napa
Etiketter:
California,
Chardonnay,
Smaksnotater,
USA,
Vitis Bergensis
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar