torsdag 1. mai 2014

Central Cost og Kistler Chardonnay

Flere smaksnotater fra Vitis-smakingen av californisk Chardonnay i september, det forrige notatet er her og flere skal følge. Her er noen andre notater fra styrebordet.

Brewer-Clifton «Mount Carmel Vineyard» Chardonnay 2009
Møkk, samt generelle reduktive aromaer. Noen ganger er Brettanomyces et element som bidrar til karakter eller kompleksitet, her førte det til en udrikkelig vin. Jeg tømte den ut. Sørgelig, for den har fått meget god omtale.

Copain “Brosseau” Chardonnay 2010
Korn og høy. En frisk harmonisk vin med meget god ettersmak. (Som oftest er det lengden man bemerker med ettersmaken, men her var det kvaliteten som utmerket seg.) Kostet rundt 500 kroner.

Mount Eden Vineyards Chardonnay, Santa Cruz Moutains 2010
Litt eikesniff med malt og honning, og i munnen er det den høye syren som trekker til seg oppmerksomheten. Man fornemmer en litt for ivrig manipulasjon av denne vinen. Ikke dårlig på noen måte, men prisen på ca. 520 kroner er i stiveste laget.

Kistler «Les Noiteres» Sonoma Coast Chardonnay 2009
Litt brett (se over) eller merkaptaner. Kanskje også svovel. Syrlig vin som forblir ganske skrinn og kantete. Kanskje det var noe feil med flasken, kanskje den "legger på seg" i kjelleren, men jeg tar ikke den sjansen til ca. 420 kr.

Kistler «McCrea Vineyard» Sonoma Mountains 2010
Ren og klar duft med et visst sitruspreg (ganske klar sitronprofil). Elegant vin med lang ettersmak som kanskje heller litt for langt i den syrlige og dermed ubalanserte retningen? Rundt 500 kroner.

Av disse var det Copains vin som utmerket seg for meg, og som dermed får pryde innlegget. Prisnivået er ganske høyt - dette er ikke noen budsjettalternativer til hvite burgundere - og min kjøpslyst er derfor noe begrenset. Men det er meget velkomment å få smake viner fra denne kanten av verden. Disse flaskene forlater sjelden California.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...