torsdag 29. november 2012

Røde burgundere i Grieghallen

Det var ikke mange røde burgundere på plass i Grieghallen i oktober, men her er samtlige. Moestue møter ikke lenger her på Vestlandet, og da er mye av tilbudet på disse vinene borte.

Bouchard Bourgogne Rouge la Vignée 2009 kr. 356 (Magnum)
Bouchard har kommet seg betraktelig de senere årene, og er en produsent å legge merke til. Men ikke denne vinen på magnum - med mye fancy innpakning og greier til julegave. Synd med innholdet. Lett og fullstendig intetsigende. Spring til nærmeste pol og bytt dersom du finner denne under treet.

Mercurey Clos Tonnerre 2008 (Juillot) kr. 219
Dette er virkelig en gammel traver - så gammel at den har bare fire siffer i polets nummersystem. Denne er også lett - men til forskjell fra vinen over er denne også elegant, og med en tydelig rødfrukt. Likevel på den enkle siden i en årgang som nådeløst skiller mellom kvalitetsnivåene - og Premier Cru i Côte Challonaise er ikke det samme som i Côte d'Or. Det merkes her.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos de la Marechale 2008 (JF Mugnier) kr. 895 (Magnum)
Dette ble noe helt annet. Flere dimensjoner i smaksbildet her, med flere lag og en helt annen intensitet. Kirsebær, litt røyk og noe jordlig, med solide men ikke dominerende tanniner. Lovende.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...