søndag 22. januar 2012

Smaksnotater

Strasser Hasel Grüner Veltliner Alte Reben 2010 (Allram)
Dette var i flere år "husets hvitvin", og med denne i glasset er det ikke lett å forstå hvorfor den ikke er det fremdeles. Hvit pepper, sitrus og en frisk men fyldig struktur i hele smakskurven. Til omtrent 130 kroner er det vanskelig å tenke på så mange gode alternativ til denne.

Morey-Saint-Denis 1998 (Drouhin)
Hvis du serverte denne til naboen din - som ikke hadde greie på vin - ville han tenkt at dette duftet greit, men smakte tynt og surt. MSD ligger mellom Chambolle og Gevrey-Chambertin, og denne vinen har strukturen fra Chambolle og duften fra Gevrey. Orientalsk krydder og litt skogsbunn på nesen, overraskende frisk i fargen til alder og nivå å være, og en fin bærende struktur. Elegant og fin, men mangler naturlig nok "gjennomføringsevnen" i smakskurven.

Château Potensac 1996
Mørk og frisk i fargen fremdeles, på nesen er det tørt treverk, sopp og litt tjære. Jeg mener det også dufter blomster på begynnelsen av en forråtningsprosess - tungt, men ennå ikke dårlig. Svært frisk og vital i munnen, og smidig i strukturen. En flott vin jeg klarte å røske med meg fra Bordeaux-slippet på Valken i november. Flotte greier!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...