torsdag 27. oktober 2011

Anbefaling: Ma Cuisine - Beaune

I en renovert stall fra 1400-tallet i Beaune, Frankrike, finner man en restaurant som bare er åpen fire kvelder i uken - og ikke i helgene. Fabienne Escoffier styrer kjøkkenet, og mannen Pierre løper til og fra vinforretningen ved enden av huset hele kvelden.

Restauranten i Passage Sainte-Helene er ikke lett å finne, og det å bestille er helt essensielt (tel. 03-80-22-30-22). Den er en åpen hemmelighet i vinkretser for sitt enkle men gode kjøkken, og en svært god vinliste. Hvis du går på do vil du ikke unngå å bli kjent med det faktum at U2 og Michael Douglas har vært der, men for vinfolk er det trolig mer imponerende skikkelser ved bordet ved siden av siden stedet er populært blant vinprodusentene i området.

Maten var enkel men svært god, basert på tradisjonelle burgunderske retter. Vinlisten var ytterst interessant. Mye å velge i, men vi endte opp med denne:
Santenay 1966 (Domaines des Hautes-Cornières)
Hva er det å si? Klar og rød farge, med vandig kant, men som bryter litt i det brune når den helles fra flasken. Duften er klassisk gammel vin: høstløv og et ørlite preg av sopp. Det viktigste er at den har bevart frukten og friskheten. Jeg har smakt 2001, 2004 og 2007 i det siste som har langt mindre å by på enn denne 45 år gamle vinen som kom på 88 euro.

Til forreten drakk vi en Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2002, om jeg ikke husker feil. Produsenten husker jeg ikke, men at den var svært god og kommunetypisk - det husker jeg.

1 kommentar:

kds sa...

Escoffier er et godt navn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...