onsdag 17. august 2011

Anbefaling: The Fast Show (DVD boks)


The Fast Show (DVD Box)


BBC Comedy sketsjer fra midten til slutten av 90-tallet, hovedsaklig bygd rundt karakterer. Den viktigste og klart beste skuespilleren her, og samtidig skaperen til mye av det beste materialet og de viktigste karakterene, er geniet Paul Whitehouse (men Johnny Depps påstand om at Whitehouse er 'the greatest actor of all time' er kanskje i overkant rosende).

Man skal ikke vente seg å rulle rundt på gulvet etter en episode, men det bygger seg opp. Det er "alternativ humor", men det har også en dybde og en (tør jeg si det?) humanitet som stort sett er fraværende i genren forøvrig. Det er de uforglemmelige karakterene som gjør dette virkelig stort. Blant de beste er Ron Manager, Ted and Ralph, Rowley Birkin QC, Bob Fleming, Unlucky Alf, Louis Balfour, Ken and Kenneth (oh, suit you sir!), Chip Cobb (døv stuntman - se klippet over) og Chris the Crafty Cockney - bare for å nevne noen.
Artikkelen på Wikipedia er instruktiv.

Meg bekjent har ikke dette gått på norsk TV. De som bestemmer fryktet nok at ingen ville forstå det, men jeg tror de tar feil. Det tar litt tid å komme inn i, men det er det absolutt verdt. Etter å ha sett siste episoden i går kveld senket mismotet seg. Men med boksen i hus kan man gjøre noe med det når som helst!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...