onsdag 24. november 2021

Rød Loire - del 2


F. Chidaine Touraine Rouge 2019 kr 173

Dufter skogsbær først og fremst, og det er jo ikke så galt. Fruktig og saftig i munnen med grei lengde. Vurdert i forhold til prisen, så er dette en meget interessant og god vin. Den er i testutvalget, om jeg ikke husker helt feil, og noen pol har tatt den inn. Sletten i Bergen er ett av dem. Halvparten er Cabernet Franc, og resten Cot (35%) og Pineau d'Aunis (15%). 

Sanzay Saumur-Champigny 2018 kr 273

Dufter urter og skogsbær. Middels fyldig, og ganske tam i munnen og kort i ettersmaken. På ingen måte på samme nivå som cuvéen "La Paterne" fra 2019 som jeg omtalte i september. 

Gauthier Bourgueil Vingt Lieux Dits 2018 kr 250

Denne årgangen er kanskje i varmeste laget mange steder i Frankrikes vinverden. Men ikke i Loire. Jeg har skrevet om denne vinen tidligere. Tilsynelatende. Det er laget to cuvéer av den, og jeg har tidligere skrevet om den eikede utgaven som jeg syntes svært godt om. Dette er den ueikede utgaven som ikke er markert på etiketten på noe slags vis, men som importøren Nafstad kun selger til pol som ikke er spesialpol. Du må altså se på butikken heller enn flasken for å få vite hvilken vin du kjøper. Det er ganske spesielt! Lenken i tittelen fører vel til spesialpol som har den eikede utgaven på lager, og bildet er også av den - men uten at etikett eller noe er endret.  

Men vinen i begge utgaver smaker fortreffelig. Denne også. Frisk rødfrukt, fruktig, godt grep i munnen. Både lekker og solid. Det er kanskje mest et lite innslag av lær i den andre vinen som skiller dem fra hverandre, men det hadde vært mer gøy og interessant å smake de to cuvéene mot hverandre. Både nå og om noen år. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...