onsdag 16. juni 2021

Mesteren


Verdenseneren Novak Djokovic knuste Rafael Nadal på han "hjemmebane" i Paris der Nadal har vunnet mesterskapet hele 13 ganger. Denne semifinalen har allerede blitt utpekt til tidenes beste. Deretter kom han fra tap av to sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen, og vant den også. Hver kamp varte i fire timer og 11 minutter. Hvis noen skulle spille tennis med livet ditt som innsats ville du gjort lurt i å velge Novak. Når presset stiger, stiger han med det. Han er nå den eneste spilleren i tennisens åpne æra (profesjonell tennis) til å vinne alle Grand Slams to ganger, og den eneste til å vinne alle Master 1000. Også det har han nå gjort to ganger. Denne gangen kom han igjen fra å ligge under to sett i to av kampene og vinne hele turneringen. Ingen har klart det siden Ted Schroeder i Wimbledon i 1949. Det sier sitt om den mentale styrken til denne karen. 

Etter finalen var det en gutt på tribunen som fikk racketen hans og en god klem. Novak fortalte på pressekonferansen at gjennom hele kampen hadde gutten heiet på han, selv om ha lå under og spilte under pari, og kom med gode råd. Det var ingen tvil om hvem som skulle få vinnerracketen.


Noe av det jeg liker med Novak, er at han er så åpen. Ja, han spiller for å bli historiens beste tennisspiller. Golden Slam? Ja, det er vanskelig men det er jo mulig. Og slike hendelser som på bildene over. Tennisspillere får ikke konferere med noen under spillets gang, og det å være en gladiator der ute i timevis mens millioner ser på er en prøvelse. Det er ensomt. Så en gutt som heier på deg og gir deg råd, det kan være forskjellen. 

Dette er øyeblikk som er gull verdt også for tennissporten, men videoen av det som skjedde måtte tas ned på grunn av copyright. Det er fullstendig hull i hodet for en sport som, bortsett fra i Norge, krymper på verdensbasis. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...