torsdag 10. juni 2021

Hvite italienere 1


Cant. Olivella Vesuvio Emblema 2015 kr 260

Laget på 100% Caprettone (og jeg heller aldri hørt om den druen før). Sitrus og gress på nesen, slår lett og lekkert an i munnen, men blir litt hul og kort. Fortsatt å få på et par pol, men why bother!

Casa d'Amalfi Fiorduva 2014

Fruktigere på duft enn vinen over, og her er det sitronterte og grønn melon. Kanskje fordi druene plukkes sent - tidlig i november? Syren henger dessverre noe utenpå når den kommer i munnen, og vinen svir litt. Dessverre, i dette tilfellet, varer ettersmaken lenge med tilhørende eksessiv astringens. Prisen var 574 kroner, men den er ikke å få nå. Like greit. 

Villa Simone Frascati Superiore Vigneto Filonardi 2014 kr. 290

Dufter ostekake med litt røyk. Rosevann kommer også inn i bildet. Den blir litt løs i munnen, og faller fra hverandre. Ettersmaken, som er intens og med gamle tøfler, er kort. Heldigvis! 100% Malvasia. Vinen er faktisk fortsatt å få på Hamar, om noen er interessert i å ettergå min konklusjon fra 2017. 

Fontodi Meriggio Colli della Toscana Centrale IGT 2014

Dufter sitrus og flint, og i munnen er de nesle som dominerer. God syre som varer ut i en lang ettersmak. Slank stil, og den klart beste i flighten. Her var det mye rart, så det er kanskje ikke spesielt meritterende. 

Notatene er fra april 2017, og er ledd i min utgraving av skrivebordsskuffen

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...