tirsdag 18. mai 2021

Supertoscanere med bordauxblanding


Argiano Solengo 2001

Jeg er ikke helt sikker på om overskriften passer perfekt til denne vinen, men det var overskriften på flighten på smakingen i alle fall. Like deler Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah fra Montalcino. Så 2/3 passer overskriften, i det minste. Lekker og harmonisk duft med innslag av bær og tre, men først og fremst harmonisk og velintegrert. Med tid i glasset kommer det et lite lekkert innslag av noe som best beskrives som katteskitt. 

Ornellaia Bolgheri Superiore 2004

Blanding som åpenbart er Bordeaux-inspirert, med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Smaksbildet er mye som over, men det er også bjørnebær men ingen katteskitt. Og den er klart friskere, og friskest av disse tre. God vin, men en sjekk på nett viser tydelig at man ikke skal stole på vinanmeldere. Skulle jeg delt ut poeng, ville jeg ligget minst fem poeng under disse. 

Le Pupille Saffredi Maremma 2004

Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Dufter litt solkrem, herlig i munnen. Harmonisk og kompleks. Veldig smooth, og dekker munnhulen fullstendig med finslige tanniner. Svært lang ettersmak. Den klart beste vinen av disse tre, og en skikkelig høydare. 

(Alle tre smakt 2. oktober 2017. Årsaken ser du her.)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...