onsdag 10. mars 2021

Barbaresco 2001


Cigliuti Barbaresco Serraboella 2001

Tydelig kjerne i fargen her, mer enn i vinen under. Duften er mer dempet enn i vinen under, og man finner elementer der roser og litt trelim er tydeligst. I munnen er den både frisk og fin og helt uten kanter, og lengden er meget god. Årgang 2017 er tilgjengelig nå til 560 kroner flasken

Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 2001

"Martin-enga" er et navn jeg liker, og opprinnelsen til navnet er trolig at det lå et tempel her til den romerske krigsguden Mars (som også er roten til navnet Martin, i tilfelle noen lurer på det). Den romerske keiseren Pertinax ble visstnok også født her, hevdes det. De som kan smake slikt lyver, men at det er bare væsken man har i glasset som spiller inn når man drikker vin er også bare tull.  Produsenten eier denne vinmarken på 12 hektar alene, altså et "monopol." (Se også bildet)

Anyway. Lysest på farge av disse to, og man kan se litt bruning. Dufter varm murstein og lær. Når den kommer i munnen får den et mer medisinalt preg. Ettersmaken er litt kort, noe som kan skyldes at den ble servert noe i kjøligste laget. 2014-årgangen er inne til 580 kroner flasken.

Notatene er fra februar 2017, et fenomen som jeg forklarer her.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...